JADŁOSPIS | |||
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 16.05 04.01 | Chleb baltonowski Chleb pszenny Chleb ziarno Masło Kościan Ser żółty salami Ogórek szklarniowy Papryka czerwona Mleko 2% (1,7) | Filet z kurczaka gotowany w sosie potrawkowym Ryż paraboiled na sypko Marchewka gotowana z groszkiem i masłem Woda z miodem (1,7) | Budyń mleczny truskawkowy z sokiem owocowym Gruszki (1,7) |
Wtorek 17.05 | Chleb baltonowski Chleb pszenny Chleb ziarno Masło Kościan Polędwica sopocka Sałata masłowa, pomidor Kakao (1,7) | Zupa grochowa na mięsie, z warzywami i natką pietruszki Makaron kokardki w sosie bolońskim (sos pomidorowy z mięsem mielonym wieprzowym) Woda Banan (1,3,7,9) | Kanapki (chleb baltonowski, masło Kościan) z szyneczką wieprzową, sałatą masłową i ogórkiem kiszonym Herbata żurawinowa Jabłka (1,7) |
Środa 18.05 | Chleb baltonowski Chleb pszenny Chleb ziarno Masło Kościan Serdelki wieprzowe delikatesowe, pomidor, szczypiorek Ketchup Tortex Mleko 2% (1,7) | Kotlet z fileta z kurczaka smażony w panierce Ziemniaki puree Surówka z młodej kapusty z marchewką, jabłkiem i natką pietruszki Woda (1,3,7) | Wafel ryżowy z dżemem brzoskwiniowym Woda Pomarańcze (1) |
Czwartek 19.05 | Chleb baltonowski Chleb pszenny Chleb ziarno Masło Kościan Pasztet wieprzowy Rzodkiewka, papryka czerwona Kawa zbożowa z mlekiem (1,7) | Kasza bulgur Gulasz wieprzowy z szynki duszony w sosie własnym Ogórek konserwowy Woda z miodem Jabłka (1,3,7) | Kanapki (chleb baltonowski, masło Kościan) z jajkiem gotowanym i pomidorem Herbata Lipton (1,7) |
Piątek 20.05 | Chleb baltonowski Chleb pszenny Chleb ziarno Masło Kościan Pasta z makreli Ogórek szklarniowy Kakao (1,4,7) | Zupa kalafiorowa na mięsie, z warzywami i natką pietruszki Makaron świderki z serem twarogowym i masłem na słodko Kawa zbożowa Marchewka w słupkach do chrupania (1,3,7,9) | Jogurt Polski truskawkowy Chrupki kukurydziane Banan (1,7) |